Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Pivovarství
Artýszková, Jana ; Illková, Kateřina (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Cílem teoretické části bakalářské práce bylo prostudovat a zpracovat problematiku výroby piva se zaměřením na české podmínky a klasickou technologii. V teoretické práci byla stručně shrnuta historie tohoto průmyslového odvětví a některé moderní metody, které umožňují větší efektivitu práce a současně ekonomickou výhodnost. Experimentální část práce byla provedena v malém pivovaře v České republice s výstavem přibližně 10 000 hl za rok. V pivovaře byly sledovány vybrané parametry jak v průběhu vaření a kvašení piva, tak při výstupní kontrole při stáčení do sudů a plastových lahví. Sledované znaky byly: sacharizace předku a mladiny, kontrola mikrobiologické kontaminace na spilce a ve sklepě, obsah oxidu uhličitého při dokvašování a u hotového produktu pH a barva piva.
Laboratorní kontrola piva
Klinková, Lucie ; Pařilová, Kateřina (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Hlavním tématem této bakalářské práce je laboratorní kontrola vstupních surovin pro výrobu piva, mezioperační kontrola a kontrola finálního produktu. V teoretické části jsou shrnuty dané kontrolní postupy, které jsou důležité pro získání kvalitního výrobku. Experimentální část této práce byla provedena v laboratoři středně velkého pivovaru v České republice. Tento pivovar produkuje ročně přibližně 300 000 hl piva, které je vařeno klasickou technologií. V laboratoři byla provedena kontrola mladiny i finálního produktu. Při mezioperační kontrole byla stanovena hodnota extraktu a pH u mladiny. U finálního výrobku byla stanovena čirost, barva, pH, stupňovitost, extrakt zdánlivý i skutečný, obsah alkoholu, stupeň skutečného i zdánlivého prokvašení a obsah hořkých látek.
Automatizace varny pivovaru
Krykorka, Daniel ; Pásek, Jan (oponent) ; Štohl, Radek (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá automatizací varny pivovaru v Ústeckém kraji. První část práce popisuje technologií vaření piva. Druhá část rozebírá provedené změny v technologii a zavedení vzdálené správy. Dále je podrobně popsán návrh a implementace algoritmů do stávajícího PLC a návrh SCADA systému včetně jeho nasazení. Poslední část popisuje postup testování a ladění celého systému včetně analýzy záznamu scezování.
Srovnání pivovarských a vinných kmenů kvasinek v různých fermentačních podmínkách
Ryšavý, Daniel
Diplomová práce na téma Srovnání pivovarských a vinných kmenů kvasinek v různých fermentačních podmínkách byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2019/2020. Diplomová práce pojednává o taxonomii a vlastnostech kvasinek, dále o jejich využití a zaměřuje se především na pivovarské a vinné kvasničné kmeny. V praktické části byly hodnoceny a porovnávány analytické parametry u sladiny prokvašené vybranými pivovarskými a vinnými kmeny kvasinek. U těchto kvasinek byl také hodnocen jejich vliv na senzorickou kvalitu vyrobeného piva.
Automatizace varny pivovaru
Krykorka, Daniel ; Pásek, Jan (oponent) ; Štohl, Radek (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá automatizací varny pivovaru v Ústeckém kraji. První část práce popisuje technologií vaření piva. Druhá část rozebírá provedené změny v technologii a zavedení vzdálené správy. Dále je podrobně popsán návrh a implementace algoritmů do stávajícího PLC a návrh SCADA systému včetně jeho nasazení. Poslední část popisuje postup testování a ladění celého systému včetně analýzy záznamu scezování.
Laboratorní kontrola piva
Klinková, Lucie ; Pařilová, Kateřina (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Hlavním tématem této bakalářské práce je laboratorní kontrola vstupních surovin pro výrobu piva, mezioperační kontrola a kontrola finálního produktu. V teoretické části jsou shrnuty dané kontrolní postupy, které jsou důležité pro získání kvalitního výrobku. Experimentální část této práce byla provedena v laboratoři středně velkého pivovaru v České republice. Tento pivovar produkuje ročně přibližně 300 000 hl piva, které je vařeno klasickou technologií. V laboratoři byla provedena kontrola mladiny i finálního produktu. Při mezioperační kontrole byla stanovena hodnota extraktu a pH u mladiny. U finálního výrobku byla stanovena čirost, barva, pH, stupňovitost, extrakt zdánlivý i skutečný, obsah alkoholu, stupeň skutečného i zdánlivého prokvašení a obsah hořkých látek.
Pivovarství
Artýszková, Jana ; Illková, Kateřina (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Cílem teoretické části bakalářské práce bylo prostudovat a zpracovat problematiku výroby piva se zaměřením na české podmínky a klasickou technologii. V teoretické práci byla stručně shrnuta historie tohoto průmyslového odvětví a některé moderní metody, které umožňují větší efektivitu práce a současně ekonomickou výhodnost. Experimentální část práce byla provedena v malém pivovaře v České republice s výstavem přibližně 10 000 hl za rok. V pivovaře byly sledovány vybrané parametry jak v průběhu vaření a kvašení piva, tak při výstupní kontrole při stáčení do sudů a plastových lahví. Sledované znaky byly: sacharizace předku a mladiny, kontrola mikrobiologické kontaminace na spilce a ve sklepě, obsah oxidu uhličitého při dokvašování a u hotového produktu pH a barva piva.
Porovnání tradiční výroby piva s moderními technologiemi
FLOSOVÁ, Anna
Předložená bakalářská práce se zabývá porovnáním tradiční výroby piva s moderními technologiemi. Z obsáhlé teorie technologie výrovy piva je těžiště práce věnováno pivovarským kvasinkám a procesu kvašení piva, které v průběhu vývoje výroby piva zaznamenaly největší pokrok. Kapitola zpracovávající pivovarské kvasinky se zabývá jejich taxonomií, morfologií a cytologií, složením, rozmnožováním a druhy pivovarských kvasinek, kde jsou charakterizovány kvasinky pro spodní a svrchní kvašení. Téma dále zpracovává sbírky pivovarských kvasinek a stresové faktory kvasinek. Ve stěžejní kapitole o kvašení mladiny, je zpracováno hlavní kvašení s uvedením průběhu a faktorů hlavního kvašení a použitých technologií. V dalších částech kapitoly je pojednáno o dokvašování a zrání piva a kvašení a dokvašování ve velkoobjemových nádobách s bližší specifikací výroby piva v cylindrokónických tancích (CKT).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.